Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:44:30 GMT

تولد محمود عابدی با یک ویژه‌نامه‌

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۰۷۱۸

تولد محمود عابدی با یک ویژه‌نامه‌

ویژه‌نامه‌ای برای محمود عابدی همزمان با سالروز تولد این استاد ادبیات و پژوهشگر منتشر شد.

به گزارش ایسنا، ویژه‌نامه‌ سالروز تولد محمود عابدی، استاد دانشگاه خوارزمی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، (پنجم مردادماه) با عنوان «ستاینده‌ ستوده» با گفتار و آثاری از محمود عابدی، مریم حسینی، مسعود جعفری‌جزی، محمد پارسانسب، ناصرقلی سارلی، احمدرضا بهرام‌پورعمران و مریم مرادخانی در سایت، کانال تلگرام و اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی‌های ذیل منتشر شد:

www.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

bookcity.org

https://t.me/bookcitycc

Instagram/bookcityculturalcenter

بخشی از یادداشت‌های این ویژه‌نامه در پی می‌آید: 

«مکتب دقّت» در تصحیح متن

مسعود جعفری‌جزه در بخشی از یادداشت خود درباره محمود عابدی با عنوان «زندگی با کلمات» آورده است: روش کار استاد عابدی در حوزه‌ تصحیح متن را در یک کلام می‌توان نمونه‌ شاخص «مکتب دقّت» دانست. از نظر استاد فرایند بازخوانی نسخه‌ها و نسخه‌بدل‌ها و فرایند بازبینی متن و گره‌گشایی از ابهامات عملاً فرایندی بی‌پایان است و گویی هرچه‌قدر در این راه دقّت به خرج داده شود باز هم کافی نیست. همه‌ کسانی که از نزدیک با شیوه‌ کار استاد آشنایی دارند نمونه‌های فراوانی از این دقّت‌ها و بازنگری‌ها را به یاد می‌آورند که حتی تا آخرین لحظه‌ تحویل متن به ناشر همچنان تداوم می‌یابد. در اینجا مجال آن فراهم نیست که به آثار گوناگونی که به همّت استاد عابدی تصحیح شده‌اند اشاره کنیم و علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاع از آن به کارنامه علمی ایشان مراجعه کنند.

البته آثار استاد عابدی منحصر به تصحیح متن نیست و آثار متعددی را به‌ویژه در باب نهج‌البلاغه از عربی به فارسی ترجمه کرده‌اند. 

ضلع کمتر شناخته‌شده از شخصیت علمی محمود عابدی

ناصرقلی سارلی در بخش‌هایی از یادداشت خود درباره محمود عابدی با عنوان «روشی بدیع در شرح متون ادبی» آورده است: جامعه‌ دانشگاهی و محافل علمی- ادبی کشور غالباً استاد دکتر محمود عابدی را به‌عنوان مصحح متون ادبی، به‌ویژه متن‌های عرفانی می‌شناسد.

اما ضلع دیگری از شخصیت علمی ایشان هست که کمتر شناخته شده یا از آن سخن رفته است: روش خاص و بدیع ایشان در شرح متون ادبی. بنده به‌عنوان دانشجوی دانشگاه تربیت معلّم (خوارزمی فعلی) این بخت را داشته است که متونی از امهات ادبیات فارسی را برِ استاد عابدی به‌درس بخواند.

***

محمود عابدی در پنجم مرداد ۱۳۲۳ در فریدن اصفهان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و بخشی از متوسطه را در زادگاه خود گذراند و پس از طی دوره‌ دانشسرای مقدماتی در سال ۱۳۴۲ به استخدام آموزش و پرورش درآمد. سال ۱۳۵۴ ضمن خدمت در آموزش و پرورش، دوره‌ کارشناسی زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه اصفهان به پایان برد. سال ۱۳۴۶ با زرین هاشمیان ازدواج کرد. در سال‌های ۵۴ تا ۶۳ مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای ادبیات را در دانشگاه تهران پشت سر گذاشت و از محضر استادانی چون سیدجعفر شهیدی، عبدالحسین زرین‌کوب، پرویز ناتل‌خانلری،  خلیل خطیب‌رهبر، احمد مهدوی‌دامغانی، مظاهر مصفا و... بهره‌ برد.

رساله‌ دکتری او تصحیح انتقادی نفحات‌الانس جامی بود که در سال ۱۳۷۱ به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی شناخته شد. سال‌ها تدریس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌های گوناگون از جمله دانشگاه خوارزمی، تالیف، تصحیح، ترجمه، ویرایش و ایراد سخنرانی‌های متعدد در حوزه‌ عرفان و تصوف و متون ادبی و شاعران نامی ایران، عضو پیوسته و مدیر بخش متون فرهنگستان زبان و ادب فارسی، برگزیده دو دوره از کتاب سال جمهوری اسلامی برای تصحیح کتاب‌های نفحات‌الانس جامی و کشف‌المحجوب هجویری، دریافت لوح تقدیر از دانشگاه پنجاب و همایش حامیان نسخ خطی و انتخاب شده به عنوان استاد نمونه‌ دانشگاه خوارزمی، از فعالیت‌ها و افتخارات او است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ادبیات فارسی استاد عابدی ویژه نامه متون ادبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۰۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانداری نائین به فرمانداری ویژه تبدیل شد

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: با هم‌افزایی، همدلی و همکاری مسئولان شهرستان، استان و کشور، امتیاز بسیار خوب فرمانداری ویژه به نایین رسید.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک به مردم این شهرستان در خصوص ارتقای فرمانداری به فرمانداری ویژه، اظهار کرد: فرمانداری ویژه یک‌ اتفاق و امتیاز بسیار خوب برای شهرستان و نتیجه یک هم‌افزایی، همدلی و همکاری صمیمانه حدود یک سال و سه ماهه بود.

وی ادامه داد: این امتیاز ویژه برای شهرستان نایین پیش زمینه تحول و ارتقا و تسریع در امورات شهرستان است.

کریمی با بیان اینکه فرآیند فرمانداری ویژه، تبلوری از همدلی و اتحاد و انسجام مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری بود، گفت: چند ماه پس از حضور اینجانب در شهرستان نایین، طبق صحبت‌های انجام شده با استاندار اصفهان، معاون سیاسی و امنیتی استانداری و نماینده مردم در مجلس، به جمع‌بندی ارتقای فرمانداری به فرمانداری ویژه رسیدیم.

فرماندار نایین ادامه داد: در بهمن‌ماه بود که نامه درخواست و طرح ‌نامه فرمانداری ویژه از فرمانداری به استانداری ارسال شد و در تقسیمات کشوری اداره کل سیاسی استانداری بررسی و ایرادات طرح‌نامه در رفت و برگشت‌ها اصلاح شد و با تأیید معاون سیاسی و امنیتی استانداری در دستور کار شورای معاونین قرار گرفت و پس از تأیید استاندار به وزارت کشور ارسال شد.

وی افزود: در بخش تقسیمات کشوری وزارت کشور نیز ابهاماتی به طرح گرفته و بحث‌های کارشناسی انجام شد و در نهایت در زمان حضور محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی وزارت کشور طرح‌نامه تکمیل و مورد قبول وی و وزیر کشور قرار گرفت و از وزارت کشور به هیئت دولت ارسال شد.

کریمی گفت: در کمیسیون امنیت دفاعی هیئت دولت به صورت مفصل به این طرح‌نامه پرداخته شد و نظر تخصصی وزارتخانه‌ها نیز در این خصوص اتخاذ شد و از این طریق از مدیران کل اصفهان و کارشناسان خبره استانداری و مدیران ادارات نایین در خصوص جمع‌آوری و تکمیل مدارک و مستندات و اقناع وزارتخانه‌ها تلاش شد.

فرماندار نایین، اضافه کرد: پس اعلام نظر مثبت وزارتخانه‌ها، طرح‌نامه به هیئت دولت ارسال و با توجه‌خاص و محبت‌آمیز رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت مورد تصویب قرار گرفت و در روزهای گذشته توسط معاون اول رئیس‌جمهور به وزارت کشور ابلاغ شد.

وی با اشاره به طولانی بودن مسیر این امتیاز ویژه، گفت: در این مدت تلاش شد این موضوع در آرامش کامل فکری و انسجام و همدلی خوب جلو برود و در این موفقیت استاندار، نماینده  مردم در مجلس و معاونان و مدیران و بدنه کارشناسی استانداری اصفهان و کارکنان فرمانداری و مدیران ادارات شهرستان دست به دست یکدیگر دادند و این رخداد مهم پدیدار شد.

کریمی ادامه داد: در مجموعه ‌فرمانداری چند نوبت اعضا و دبیر هیئت دولت را زیارت و اقناع کردیم و چند نوبت برای رفع ابهامات به وزارت کشور سفر و همچنین با معاونین ریاست جمهوری به گفت‌وگو پرداختیم.

فرماندار نایین با بیان اینکه نکته بسیار مهم در ادامه این روند، شیوه نگاه ما به موضوع فرمانداری ویژه است، گفت: فرمانداری ویژه اولویت بسیار خوبی برای شهرستان است و نایین پس از کاشان و نجف‌آباد، سومین شهرستان استان است که به فرمانداری ویژه تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: با ساختار فرمانداری ویژه اتفاقات خوبی در نایین رقم می‌خورد و باید بدانیم که تثبیت ساختار فرمانداری ویژه در شهرستان و ارتقای چارت ادارات و جذب نیروی انسانی و دیگر موارد نیازمند زمان است. تبدیل جایگاه برخی از مدیران به معاون مدیرکل و تغییر ساختارها، فرآیندی زمان‌بر است.

فرماندار نایین عنوان کرد: هیجان‌زدگی یا بی‌تفاوتی نسبت به این موضوع، اشتباه است و باید واقعیت را ببینیم و واقعیت این است که باید این ظرفیت اسمی و بالقوه به فعل تبدیل شود و خادمان مردم در دولت، از روز ابلاغ معاون اول رئیس‌جمهور پیگیر هستند.

وی ضمن تقدیر ویژه از نوع نگاه و توجه رئیس‌جمهور به شهرستان نایین، تأکید کرد: این نوع نگاه مثبت رئیس‌جمهور به شهرستان نایین جای تقدیر و تبریک دارد و این نوع نگاه عدالت محورانه دولت به مناطقی که دارای محرومیت‌هایی از نظر امکانات هستند را نشان می‌دهد.

کریمی تصریح کرد: موفقیت و اعتلای یک شهرستان به همراهی و در میدان بودن مردم است؛ مهم‌ترین و اصلی‌ترین مؤلفه پیشرفت و سرمایه فوق ویژه ما مردم، خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان سرافراز هستند که از هر پشتوانه‌ای یا اسمی و ساختاری با ارزش‌تر هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • میرباقری: فصل تولد «سلمان» را گرفته‌ایم و این روز‌ها کار ادامه دارد
  • ۱۲ مصدوم و یک فوتی در ۲ حادثه ترافیکی در اصفهان
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • محتویات جیب استاد مطهری هنگام شهادت چه بود؟
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • زندگینامه رابعه بلخی مادر شعر فارسی
  • فرمانداری نائین به فرمانداری ویژه تبدیل شد
  • تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند
  • در دانشگاه آمریکا به فارسی می‌گفتند «مارگ بار اسرائیل»